بیماری اوریون اغلب به دلیل بروز ویروسی به نام پاروتیس ایجاد می شود و در کودکان شایع تر از بزرگسالان است.
اوریون از جمله مهم ترین بیماری هایی است که در گذشته درصد ابتلای کودکان بدان زیاد بود اما این روزها و با تمامی پیشرفت هایی که در عرصه علم شده است با کاهش احتمال ابتلا روبرو شده ایم.
اما نکته مهم این است که درصد مبتلایان به صفر درصد نرسیده است و همچنان کودکان زیادی هستند که به این بیماری مبتلا می شوند. از این رو لازم است که مادران و پدران نسبت به این مساله حساس باشند و اقدامات لازم پیشگیرانه را برای کودکان خود انجام دهند.
ممکن است این سوال برای والدین به وجود بیاید که این بیماری چگونه درمان می شود و چه علائمی دارد؟ چقدر طول می کشد تا به طور کامل درمان شود؟
برای پاسخ به این سوالات به شما خواندن این مقاله توصیه می کنیم. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در خصوص این بیماری به شما ارائه دهیم.
اوریون چیست؟
اوریون جزء بیماری هایی است که منشا ویروسی داشته و از طریق ویروسی به نام پاروتیس منتقل می شود. برا مثال اوریون می تواند از طریق ترشحات بینی و یا تماس نزدیک فرد آلوده با فرد عادی می تواند منتقل شود.
این ویروس تاثیر مستقیمی روی غدد بزاقی می گذارد و باعث تورم و التهاب در این ناحیه می گردد. در بسیاری از موارد یک طرف صورت در مواردی دو طرف صورت را درگیر کرده و باعث بروز علامت هایی می شود.
لازم است بدانید که امکان بروز این بیماری در همه سنین امکان پذیر است اما همان طور که گفته شد بروز اوریون در کودکان شایع تر بوده و درصد ابتلا به آن در سنین بالا بسیار کم است.
علت بروز بیماری اوریون
همان طور که د رابتدا اشاره کردیم دلیل بروز اوریون وجود ویروسی به نام پاروتیس می باشد که از راه درمان و گلو شخص را بیمار می سازد و با التهاب غدد بزاقی بر آمدگی و تورم زیادی را زیر گلو و گوش پدید می آرود.
دلیل تورم در ناحیه گلو و گوش این است که این ویروس تاثیری مستقیم بر روی غدد بزاقی دارد و ممکن با درد بسیاری همراه باشد.
علائم اوریون در کودکان چیست؟
در ابتدا پیش از آنکه وارد مبحث اصلی شویم لازم است که این نکته را یادآور شویم که این بیماری گاه علامتی نداشته و بدون علامت خاصی در بیماران ظاهر می شود.
اما در حالت کلی علائم این بیماری از این قرار است:
- همانطور که گفته شد اولین تاثیری که این ویروس از خود به جای می گذارد غدد بزاقی است. بنابراین کودکان در این ناحیه دردهایی را تجربه خواهند کرد.
- از سوی دیگر از انجایی که غدد بزاقی در بلعیدن غذا نقش دارند روند بلع غذا بعد از بروز مشکل در این ناحیه با مشکلات و درد همراه خواهد بود.
- غدد بزاقی در اثر ویروس اوریون فعالیت های طبیعی خود را از دست داده و ترشح بزاق کمتر خواهد شد. از این رو دهان خشکی بیشتری را تجربه خواهد کرد.
- سردرد داشتن
- تب کردن از دیگر عواملی است که در کودکان بیشتر دیده می شود و باید کاملا مراقبت های لازم را در جهت کاهش احتمال تشنج کودک انجام داد.
- احساس بی حالی و خستگی؛
- حالت تهوع؛
- بی اشتهایی کودکان؛
اوریون در کودکان چگونه درمان می شود؟
همانطور که گفته شد بیماری اوریون نوعی بیماری ویروسی است که هیچ گونه انتی بیوتیک در درمان آن موثر نخواهد بود.
از این رو مهم ترین توصیه ای که خواهیم داشت این است که در این مدت به مدت کافی استراحت کنید و در مواردی نیز می توانید برای کاهش درد های عضلانی از مسکن ها استفاده کنید.
اوریون چند روز طول می کشد؟
در تمامی افراد نهایتا تا یک هفته این بیماری علائم خود را نشان خواهد داد و بعد از این مدت علائم و نشانه ها از بین رفته و می توانید به زندگی عادی بازگردید.
مراقبت های پیشگیرانه در مدت زمان بیماری اوریون
مهم ترین نکته ای که باید مادران و پدران رعایت کنند این است که برای جلوگیری از انتقال این ویروس به سایر افراد خانواده یا سایر بچه ها باید به مدت یک هفته ارتباط با فرد بیمار را کاهش دهند و در مدت ارتباط نکات بهداشتی را رعایت کنند تا بهبودی حاصل شود.
در زمان بروز تب در کودکان ،استراحت کردن و گذاشتن پارچه مرطوب سرد بر روی قسمت که متورم شده می تواند به کاهش درد و ناراحتی و بیماری کمک کند.
هم چنین بهتر است که کودک مبتلا به اوریون تا جایی که ممکن است از غذاهای چاشنی دار و ترشی استفاده نکند.
مصرف غذا های آبکی و مایعات در طی دوران بیماری اوریون نیز توصیه می شود و می تواند بسیار موثر باشد.
آیا بیماری اوریون خطرناک است؟
بیماری اوریون از جمله بیماری هایی است که خطرناک نیست اما می تواند زمینه ساز بروز بیماری ها و یا اختلالات عملکردی در نواحی اعضای بدنی باشد.
ازاین رو لازم است که بعد از ابتلای کودک به اوریون حتما به بهترین متخصص اطفال مراجعه کرده تا تمامی نکاتی که می تواند احتمال بروز خطرات را کاهش دهد به دقت گوش داده و سپس در طول مدت زمان بیماری کودک تان رعایت کنید.
خوش بختانه این بیماری با رعایت نکاتی هرچند ساده می تواند به سادگی عبور کرده و هیچ تاثیری در روند طبیعی سیستم بدنی نداشته باشد.
نتیجه گیری
در پایان مهم ترین نکته ای که وجود دارد این است که برای پیشگیری از ابتلای کودکان خود حتما آن ها را از شخص مبتلا جدا کنید.
خوش بختانه آمار پزشکان متخصصی که در زمینه تخصص اطفال تحصیل کرده اند و این روزها فعالیت های گسترده ای دارند کم نیستند و می توان در این زمینه به آنها اعتماد کرد و روند درمان را به یک متخصص اطفال خوب سپرد.