بلوغ زودرس در کودکان اوتیسم یکی از نقاط عطف چالش برانگیز برای والدین کودک اوتیسمی است. نقاط عطف یکی از جنبه های مهم زندگی کودکان مبتلا به اوتیسم است. یکی از این نقاط عطف بلوغ است. تمرکز ما به عنوان والدین بر روی سلامتی و شادی کودکانمان است. اما این تمرکز و توجه برای کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار طولانی تر است. در این مقاله می خواهیم به بررسی اوتیسم وبلوغ و چگونگی تأثیر آن ها بر یکدیگر بپردازیم.
آیا کودکان اوتیسمی دچار بلوغ زودرس می شوند؟
بلوغ زودرس زمانی است که علائم و نشانهها در اوایل کودکی، قبل از هشت سالگی در دختران و نه سالگی در پسران ظاهر میشوند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بلوغ زودرس در کودکان اوتیسم بیشتر در دختران مبتلا رخ می دهد. بنابراین، به نظر می رسد که اوتیسم می تواند بر زمان بلوغ تأثیر بگذارد. بلوغ تاخیری نیز می تواند اتفاق بیفتد، اما لزوماً با اوتیسم مرتبط نیست.
نشانه های بلوغ در دختران
- سینه ها شروع به رشد می کنند
- رشد مو در قسمت های بدن
- نوسانات خلقی
- شروع قاعدگی
- آکنه
نشانه های بلوغ در پسران
- صدا تغییر می کند
- بزرگ شدن بیضه ها و آلت تناسلی
- آکنه
- رشد عضلات
- نوسانات خلقی
آیا اوتیسم در دوران بلوغ بدتر می شود؟
اوتیسم در دوران بلوغ بدتر نمیشود اما ممکن است تغییراتی رخ دهد که برای کودکان اوتیستیک چالش برانگیزتر باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب با جنبههای اجتماعی مشکل دارند و این چالشها در زمان بلوغ تشدید می شوند. افزایش و تغییر سطح هورمون نیز ممکن است مشکلاتی را که کودکان اوتیستیک تجربه میکنند تشدید کند. این مشکلات شامل موارد زیر است:
- اضطراب و افسردگی
- علائم اختلال کمبود توجه بیش فعالی
- فعالیت تشنجی
- مشکلات گوارشی
ارتباطات اجتماعی برای کودکان اوتیسمی در دوران بلوغ تیره می شود. مقایسه کردن خود با همسالان ممکن است بر عملکرد اجتماعی آن ها تأثیرگذار باشد. بنابراین زمان بلوغ می تواند نگرانی های بیشتری را برای کودکان مبتلا به اوتیسم ایجاد کند.
برخی از کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در برقراری ارتباط کلامی، خواندن زبان بدن مشکل دارند و یکنواخت صحبت می کنند. در دوران بلوغ، این فقدان مهارت می تواند همه چیز را برای آنها دشوارتر کند.
آن ها برای ایجاد مهارت های اجتماعی و درک نحوه تعامل با همسالان خود تلاش می کنند اما ممکن است که از خانواده ودوستان خود فاصله بگیرند. این جدایی می تواند منجر به مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب و مشکلات شکمی شود. توانایی برقراری ارتباط و ایجاد اعتماد یکی از راه هایی است که می تواند جنبه های منفی بلوغ را در آن ها کاهش دهد.
چگونه کودک اوتیستیک خود را برای بلوغ آماده کنیم؟
قبل از اینکه فرزند مبتلا به اوتیسم خود را برای بلوغ آماده کنیم، ابتدا باید خود را آماده کنیم. هرچه این آماده سازی زودتر انجام شود بهتر است. اگر چه ما نمی توانیم حوادثی که ممکن است رخ دهد را پیش بینی کنیم، اما می توانیم از مسائل رایج آگاه شویم.
بچههای ما باید در دوران بلوغ بیشتر از همیشه احساس امنیت، آگاهی کنند و مهم است که ما نیز آن را احساس کنیم. احساساتی که از آماده نبودن ناشی شود، می تواند منفی باشد و غلبه بر آن بسیار دشوار است.
برای آماده سازی کودکان مبتلا به اوتیسم بایستی بسیار صادقانه، سرراست و بدون بار احساسی صحبت کنیم. آگاهی میتواند به کودکان اوتیستیک ما کمک کند تا در طول زندگیشان با اعتماد به نفس زندگی کنند.
آماده سازی کودکان اوتیسمی برای تغییرات دوران بلوغ
تغییرات فیزیکی
تغییرات فیزیکی دوران بلوغ می تواند برای برخی از کودکان نگران کننده باشد اما در سایر کودکان عملاً مورد توجه قرار نگیرد. برای هر کودکی مهم است که این تغییرات را درک کند. آنها باید بدانند که این تغییرات طبیعی هستند هرچند که ممکن است آن ها احساسات ناخوشایندی داشته باشند.
مسائل مربوط به سلامت روان
همه کودکان در دوران بلوغ در معرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامت روان هستند. اما کودکان مبتلا به اوتیسم بیشتر مستعد اضطراب و افسردگی هستند. نوسانات خلقی، عوارض اجتماعی و تغییرات جدید بدن می تواند ترسناک باشد.
استفاده از خدمات سلامت روان می تواند در این دوران برای فرزندتان بسیار کمک کننده باشد.
جنسیت
خودکاوی قسمتی از پروسه بلوغ است که می تواند خودآگاهی جدیدی به ارمغان بیاورد. افزایش میل جنسی، یا فقدان آن، می تواند ناگهان توجه کودک را به دیگران جلب کند.
برای فرزندانمان مهم است که بفهمند ما در این رشد جنسی در کنار آن ها هستیم و بدون قضاوت به آن ها کمک می کنیم.آموزش روابط عاشقانه، نیاز به حریم خصوصی و درک عملکرد اعضای بدن همگی اطلاعات مهمی هستند که کودکان ما به آن نیاز دارند.
آموزش در مورد امنیت روابط، و آگاهی از زمان و مکان مناسب درگیر شدن در مسائل جنسی برای همه کودکان مهم است. کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است به ارتباط بیشتری نیاز داشته باشند.
مدرسه
اگر چه کارکنان مدرسه هر روز با کودکان سروکار دارند، اما ممکن است متوجه نیازهای کودک شما نشوند. هنگام حمایت از کودکان مبتلا به اوتیسم در دوران بلوغ، کمک گرفتن از کارکنان مدرسه می تواند کمک کند.
کتابخانههای مدرسه نیز می تواند منابعی را به کودک شما ارائه دهد که بهتربتواند اتفاقات دوران بلوغ را درک کند. بسیاری از کودکان از طریق کتاب با این موضوعات حساس آشنا می شوند.
چگونه به کودک اوتیستیک خود در دوران بلوغ کمک کنیم؟
نوجوانی دوران پیچیده ای است، رشد مغز به سرعت اتفاق می افتد. والدین در این دوران می توانند کارهای زیادی برای فرزندان مبتلا به اوتیسم انجام دهند. داستان های اجتماعی می تواند ابزار بسیار مفیدی باشد که از سنین پایین شروع می شود و تا قبل از نوجوانی و نوجوانی ادامه می یابد. آنها می توانند راهی غیر مستقیم برای پرداختن به موضوعات بسیار شخصی، ناراحت کننده یا ناخوشایند باشند.
بیشتر نوجوانان نیازهای زیادی دارند و شاید نخواهند درباره آن صحبت کنند. شما باید به آن ها توضیح دهید که همیشه در کنارشان هستید و برای برقراری ارتباط با آن ها تلاش کنید.
نتیجه گیری
بلوغ می تواند برای هر کسی یک دوران وحشتناک باشد. راه هایی وجود دارد که می توانیم آن را آسان تر کنیم. آماده کردن خود و فرزندانمان از قبل، به دست آوردن درک درستی از نیازها و چالشها و ارائه منابع مفید همگی میتوانند این دوران را آسانتر کنند. زمانی که به فرزندانمان در دوران بلوغ عشق و آگاهی بدهیم به راحتی از دوران بلوغ گذر خواهند کرد.