دیابت در کودکان

پیشگیری از دیابت در کودکان

پیشگیری از دیابت در کودکان

کودکان معصوم ترین موجوداتی هستند که مادران و پدران نهایت مسئولیت را در حفظ آنها از خطرات احتمالی و نیز بیماری ها دارند.

یکی از توصیه هایی که همواره به والدین داریم این است که کوچک ترین علائم غیرطبیعی و غیر معمولی در کودکان ممکن است نشانه اختلال و بیماری ای در کودکان باشند که بعدها قرار است جدی تر و وخیم تر نمود پیدا کند. به همین جهت تلاش داشته باشند دغدغه مند و حساس با تغییرات فرزندشان برخورد کنند. گاهی داشتن اطلاعاتی اندک و اجمالی می تواند از بروز مشکلی کاملا جدی جلوگیری کند.

آیا در زمینه دیابت اطلاعات لازم را دارید؟

آیا می دانید دیابت می تواند منجر به مرگ کودکان شود؟

دیابت در کودکان

علائم دیابت در کودکان

مادران عزیز همواره با دل نگرانی و دغدغه نسبت به کودکان خود رفتار می کنند و صد البته که طبیعی است. به همین جهت با بروز کوچک ترین مشکلی در شرایط جسمی و یا روانی کودک شان در اولین فرصت با متخصص اطفال مشورت می کنند و اختلال به وجود آمده را با پزشکان متخصص در میان می گذارند.

در این بخش می خواهیم علاماتی که حاکی از دیابت در کودکان است را با مادران گرامی و دغدغه مند به اشتراک بگذاریم.

علائم دیابت نوع یک

  • مصرف بیش از اندازه آب
  • ادراهای مکرر و متعدد
  • کاهش وزن ناگهانی
  • خستگی و ضعف
  • دهان شان بوی میوه می دهد
  • در عده ای از آنان تاری در ناحیه بینایی ایجاد می شود
  • تحریک پذیری

باید بگوییم که علائم نوع دیابت 1 با علائم نوع 2 در مواردی مشترک هستند. مثلا در تشنگی بیش از حد، خستگی بیش از حد، تاری دید.

علائم دیابت نوع دو

  • خشک شدن چشم ها
  • شب ادراری
  • خارش های مداوم آلت تناسلی

دانستنی هایی ضروری در خصوص دیابت نوع 1 و 2 در کودکان

  1. گاهی پانکراس ( لوزالمعده) توانایی این را ندارد که انسولین مورد نیاز بدن را تولید کند. در این صورت در کودکان دیابت نوع 1 ایجاد می شود.
  2. دیابت نوع 1 در کودکان با عنوان دیابت نوجوان شناخته می شود.
  3. در کودکان دیابت نوع 2 نسبت به دیابت نوع 1 شیوع کمتری دارد.
  4. گاها در کودکانی شاهد هستیم که پانکراس عملکرد درستی ندارد در نهایت پس از مدتی منجر به کاهش سطح تولید انسولین در خون می شود و دیابت نوع 2 در کودکان بوجود می آید.
  5. حتما در برابر برخی رفتارهای فرزندتان مثل دستشویی رفتن های مکرر و نیز در برابر برخی تغییرات جسمی و روانی مثل لاغری های غیرعادی و عصبانیت های بی مورد او حساس باشید.
  6. در فاصله کوتاهی از ظهور علائم دیابت نوع 1 به اوج این علائم می رسیم. به همین جهت دیابت نوع 1 به سرعت قابل تشخیص است. اما در نوع 2 دیابت ما سال ها ممکن است با اوج گیری این علائم فاصله داشته باشیم و بسیار دیرتر از دیابت نوع 1 قابل تشخیص است.
  7. پزشکان متخصص همگی بر این موضوع اتفاق نظر دارند که دیابت نوع 1 منشا ژنتیکی و ارثی دارد . ولی در نوع دوم دیابت می توانیم راهکارهایی داشته باشیم که از گرفتار شدن به دیابت دوری کنیم.
  8. امروزه در کودکان آمار بالایی را در زمینه ابتلا به دیابت شاهد هستیم که اندکی نگران کننده می نماید. به جهت خطراتی که این بیماری برای همه افراد بالاخص کودکان دارد، ضروری است که کودکان مبتلا به دیابت در فواصل زمانی کوتاهی مورد معاینات پزشکان باشند.
  9. امروزه در سطح تهران بهترین متخصص اطفال در حال ارائه خدمات پزشکی هستند که در کار و حرفه خود بسیار متخصص و با تجربه می باشند

پیشگیری از ابتلا به دیابت در کودکان

  1. فعالیت زیاد: فعالیت زیاد باعث می شود که انسولین مقاومت زیادی نداشته باشد و فشارخون را نیز متعادل می گرداند.
  2. جلوگیری از چاقی زیاد: افزایش وزن با این خطر همراه است که مقاومت انسولین بالا برود و کودک دچار دیابت شود.
  3. کاهش مصرف مواد غذایی شیرین: استفاده زیاد از مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین منجر به افزایش وزن و درنتیجه افزایش مقاومت انسولین در بدن می شود که دیابت را در پی خواهد داشت.
دکتر فرجی متخصص اطفال در شمال تهران هستند . شما می توانید برای تماس با دکتر فرجی بهترین متخصص اطفال با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید :
3 – 02 54 61 22 [021]

درمان قطعی بیماری دیابت در کودکان

 باید گفت درمان قدیمی ای که برای دیابت وجود داشت تزریق انسولین بود. امروزه نیز این روش انجام می شود. اما در آخرین مطالعات و کشفیات پزشکی در زمینه دیابت پزشکان به راهکاری رسیدند که توانستند تا مدت شش ماه دیابت را کنترل کنند.

راه حلی که امروزه جزء دستاوردهایی در حوزه درمان دیابت است کاشت سلول هایی در بدن انسان هاست که نقش آن سلول ها تولید و ترشح انسولین است.

در خصوص درمان قطعی باید این خبر بد را بدهیم که هنوز درمانی قطعی برای این بیماری کشف نشده است. کاشت سلول هایی در بدن که در واقع منشا تولید انسولین هستند به طور موقتی تاثیر گذاشته ولی می تواند نور امیدی باشد بر اینکه درآینده ای نه چندان دور بتوانیم به طور جدی روشی را برای رهایی همیشگی از این بیماری اتخاذ کنیم.

نتیجه گیری

بر اساس هر آنچه تا کنون گفته شد جان کلام این می شود علیرغم اینکه احتمال ابتلا به دیابت ( از هرنوع که باشد) در همه افراد وجود دارد، پس بهتر است که ابتدائا در جهت پیشگیری گام هایی را برداریم و با آگاهی از علائم آن در صورت مشاهده و تشخیص علائم این بیماری به سرعت در مسیر درمان و کنترل آن شتاب کنیم. حال اگر به هر دلیلی با این بیماری مواجه هستیم می توانیم با مشورت پزشک و تجویز های لازم وی روند درمانی و جلوگیری از افزایش وخامت وضعیت جسمی مان را سپری کنیم.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *