عفونت ادراری در کودکان

عفونت ادراری در کودکان

عفونت های ادراری از شایع ترین عفونت هایی است که در دوران کودکی به سراغ انسان می آید که می تواند به کلیه ها آسیب جدی وارد کند .

عفونت های ادراری توسط وارد شدن میکروب به مجرای ادراری کودک ایجاد می گردد . معمولا عامل مهم و اصلی آن باکتری های موجود در سیستم گوارشی کودکان است که معمولا در بین آن ها شیوع بیشتری دارد و عموما مثانه را درگیر می نماید .

عفونت ادراری کودکانعلت عونت ادراری

مهم ترین علت ایجاد عفونت در کودکان را می توان رفلاکس و یا برگشت ادرار از مثانه به کلیه ها باشد. این اتفاق در بین دختران حدود 30 تا 50 درصد مشاهده می شود که عامل ایجاد عفونت ادراری در آن ها می شود . این امر باعث می شود والدین توجه بیشتری به کودکان داشته و در صورت رفلاکس حتما به متخصص اطفال مراجعه نمایند .

در کودکانی که ادرار خود را نگه می دارند و دیر به اجابت مزاج می روند و یا قدرت نگهداری ادرار خود را ندارند و یا یبوست دارند ، از عامل های زمینه ساز ایجاد عفونت ادراری در کودکان باشد که در ابتدا مثانه و بعد از آن کلیه ها نیز درگیر بیماری می شوند و دچار آسیب می شوند .

این عفونت در بین دختر ها بیشتر از پسر ها بوده و علتی که برای آن ذکر می شود کوتاه بودن مجاری ادراری آن ها نسبت به پسر ها است که احتمال انتقال عفونت به مثانه را افزایش می دهد .

علائم عفونت ادراری در کودکان

علائمی که در این نوع عفونت ذکر می شود بستگی به سن آن ها دارد . هر چقدر سن افراد بالاتر رفته علائم بارز تر بوده و سوزش ادرار ، تکرر ادرار ، بوی نامطبوع ادرار ، تب و درد پهلو ها از علائم بارز عفونت ادراری به شمار می رود .

در کودکان و شیرخواران این تشخیص به سختی انجام می شود . در این دوره سنی ممکن است عفونت ادراری به شکل های مختلف خود را نشان دهد از جمله :

  • با ایجاد تب
  • بی قراری
  • کم شدن وزن کودکان
  • اسهال
  • استفراغ
  • زردی در دوران نوزادی

این علائم مهم بوده و والدین با دقت به نوع بروز بیماری باید در اسرع وقت به متخصص اطفال مراجعه نمایند .

دکتر فرجی متخصص اطفال در شمال تهران هستند . شما می توانید برای تماس با دکتر فرجی بهترین متخصص اطفال با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید :
3 – 02 54 61 22 [021]

درمان عفونت ادراری در کودکان 

بر طبق تشخیص نوع عفونت ادراری که وجود دارد متخصص می تواند مدت زمان درمان را مشخص نماید . این امر باعث می شود والدین نسبت به نظم در ادرار کودکان خود حساس تر بوده و به رنگ و بوی ادرار توجه نمایند . اگر در ناحیه پشت و یا کمر درد احساس شود از کیسه آب گرم می توان استفاده کرد . بعد از درمان در مواردی احتمال دارد عفونت ادراری بازگردد به این جهت کشت ادرار 1 تا 2 هفته بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان انجام می شود تا به از بهبودی کامل اطمینان حاصل شود .

نتیجه گیری

در نیمی از موارد عفونت ادرای علائمی مشاهده نمی شود . والدین در صورت مشکوک بودن باید نسبت به انجام آزمایشات لازم اقدام نمایند تا عفونت ادراری به صورت درست تشخیص داده شود . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متخصص اطفال مراجعه نمایید .

دکتر علی فرجی

دکتر علی فرجی متخصص کودکان و نوزادان می باشند و دارای مدرک تحصیلی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.

پاسخ

سه + 9 =

مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
Call Now Button