دیر راه افتادن کودک

دیر راه افتادن کودک

دیر راه افتادن کودک

تاخیر رشدی چیست؟به چه دلیل یک کودک دیر راه می افتد ؟ آیا ترس از راه رفتن دارد ؟ درمان دیر راه افتادن کودک چیست ؟ در این مقاله دلایل تاخیر رشد و دیر راه افتادن کودک را بررسی می کنیم . به راستی اگر کودک شما هم دچار تاخیر رشد شود ،درمان آن چیست ؟ برای فهمیدن پاسخ این سوالات بهتر است مقاله زیر را مطالعه فرمایید .

دیر راه افتادن کودک
دیر راه افتادن کودک

تاخیر رشدی شامل موارد زیر می باشد ،از جمله :
تاخیر زبان یا گفتار
اگر فرزند شما دچار تاخیر زبان یا گفتار باشد، ممکن است به گفتار درمانی نیاز داشته باشد. درمانگر می تواند با او در مورد چگونگی تلفظ کلمات ،صداها و تقویت عضلات در صورت و دهان کودک شما کار کند.والدین همچنین می توانند با کودک خود در گفتار و زبان خود کار کنند
تاخیر جنبش، یا مهارت های حرکتی
تاخیر در مهارت های احساسی و اجتماعی(اختلالات شنوایی )
تاخیر در مهارت های تفکر
این مشکلات شایع ترین نوع تاخیر رشد هستند که هر کدام از آن ها سبب ایجاد اختلال در کودک می گردند .
زمان راه افتادن در هر کودک متفاوت است، بعضی بچه ها در ماه های یازدهم تا پانزدهم راه می افتند، در حالیکه برخی دیگر، تا هجده ماهگی هنوز راه رفتن را تجربه نکرده اند. در چنین حالتی می توان نگران دیر راه افتادن کودک بود.
معمولا جایی برای نگرانی وجود ندارد، اما در صورتی که نگران آینده و رشد کودک خود هستید، حتما به پزشک مراجعه کند.
جهت تشخیص علت دیر راه افتادن کودک، پزشک ابتدا به بررسی عوامل محیطی و یا شرایط خانواده می پردازد. ممکن است کودک در خانواده پر جمعیتی به دنیا آمده باشد و زمان راه افتادن، مورد تشویق اطرافیان قرار نگرفته باشد. معمولا زمانی که کودک برای اولین بار به راه می افتد، به دلیل عدم شکل گیری ارتباط قوی میان عضلات لگنی و بدن، هنگام ایستادن تعادل خود را از دست می دهد. برخی پزشکان معتقدند که ورزش، به تقویت عضلات این ناحیه و راه رفتن کودک کمک می کند.
معمولا از والدین خواسته می شود که هنگام راه رفتن کودک، از پشت مراقبش باشند و کمک کنند تا کودک بتواند موقعیت خود را در حالت ایستاده حفظ کند.
البته دیر راه افتادن کودک می تواند ناشی از اختلال رشد و یا ناتوانی های ذهنی نیز باشد. فلج مغزی، دیستروفی عضلانی و یا سندرم داون، نمونه هایی از اختلالات رشد هستند که باعث می شوند تا کودک دیرتر به راه بیفتد. اما گاهی ممکن است، چنین موردی اتفاق نیفتد.
ممکن است کودکی که دیر به راه رفتن می افتد، کودکی باشد که هنگام نشستن، چهار دست و پا راه رفتن و یا در سایر مهارت های حرکتی نیز تاخیر داشته است.

دکتر فرجی متخصص اطفال از تخصص و تجربه کافی بر خوردار هستند . شما می توانید برای تماس با دکتر فرجی بهترین متخصص اطفال با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید :
3 – 02 54 61 22 [021]

نقش پاهای کمانی در اختلالات حرکتی کودکان

بیشتر والدین در زمان مراجعه به متخصص اطفال این سوال را می پرسند که آیا پاهای کمانی در کودک می تواند سبب دیر راه افتادن کودک شود ؟ باید در پاسخ به این سوال گفت ،خیر پاهای کمانی هیچ تاثیری در زمان راه رفتن کودک نمی گذارد ،مشکل پاهای کمانی در کودکان تا 2 سالگی به تدریج برطرف می گردد . در صورتی که بعد از 2 سالگی پاهای کودک همچنان حالت کمانی داشته باشند ،نیاز به مراجعه به متخصص اطفال و درمان دارد زیرا می تواند سبب اختلالاتی در شکل گیری فرم زانو ها ی کودک گردد. دکتر فرجی متخصص اطفال خوب در شمال تهران  بعد از بررسی میزان کمانی بودن پاها ،بهترین راهکار درمانی را توصیه می کنند .

در چنین حالتی، پزشک چه توصیه ای را برای شما دارد؟

اگر شما نگران دیر راه افتادن کودک خود هستید، اولین مرحله دنبال کردن اقدامات درمانی از جمله، تست های مربوط به اعصاب، و بررسی واکنش و عکس العمل کودک و قوای عضلانی می باشد. در معاینه، مواردی مانند مهارت های اجتماعی و یا توانایی گفتاری کودک نیز بررسی خواهد شد.
در اخر می توان گفت اگر کودک مشکل زمینه ای ژنتیک ندارد و از نظر سلامت مفاصل لگن و اندام ها مورد بررسی قرار گرفته باشد و هیچ گونه مشکلات ارتوپدی کودک ، نداشته باشد ، والدین نیاز نیست تا نگران دیر راه افتادن کودک خود باشند ،گاهی برخی از کودکان نسبت به سایرین دیر تر راه می افتند ،این مشکل خود به خود برطرف می گردد .

برخی مطالب  مفید در سایت دکتر فرجی متخصص اطفال خوب در شمال تهران

بیش فعالی در کودکان

تشنج در کودکان

عفونت گوش کودکان

اختلالات شنوایی اطفال

با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *