خال عروقی در نوزادان
گاهی بعد از تولد نوزاد و یا چند ماه بعد از تولد ضایعاتی بر روی پوست کودک نمایان می شود . این ضایعات گاه می توانند خطر ناک باشند و گاهی هم بی خطر . اگر شما هم اطلاعی برای شناخت تفاوت خال در کودکان و یا توده های عروقی ندارید ، دکتر علی فرجی متخصص اطفال در ادامه به بررسی این موضوع می پردازند .
ضایعات عروقی طیف بسیار وسیعی دارد و متاسفانه گاهی به غلط در جامعه پزشکی اکثر این ضایعات عروقی را تحت عنوان همانژیوم می شناسند ، عدم آشنایی به ضایعات پوستی ، تشخیص و درمان را مختل می کند . به طور میانگین 4 درصد نوزادان سفید پوست همراه با این ضایعات هستند و معمول ترین محل آن ها در ناحیه سر و گردن می باشد . متاسفانه در بیشتر مواقع والدین ضایعات عروقی را با خال به اشتباه می گیرند .
بهتر است قبل از هر اقدامی برای شناخته ضایعات و خال های پوستی با یک متخصص اطفال مشورت کنید .
همانژیوم چیست
همانژیوم تومور خوش خیم عروق خونی است و از تکثیر لایه های داخلی رگ ایجاد می شود این ضوائد می توانند مادرزادی و یا اکتسابی باشند و باعث بروز خال های مختلفی در سطح پوست صورت و بدن شوند ، خال های معمولی و شایع بیشتر از جنس سلول های رنگ دانه ساز هستند ، اما خال هایی از جنس رگ های خونی هم وجود دارند که اصطلاحا آن ها را خال های عروقی می نامیم . معمولا این خال ها از بدو تولد روی پوست کودک وجود دارد ، اما گاهی طی دوران کودکی و یابزرگسالی بر سطح پوست ایجاد می شود ، خال های عروقی انواع متفاوتی دارد . ماه گرفتگی نوعی از خال های عروقی است که از بدو تولد آغاز می شود و با افزایش سن کودک به تدریج ضخیم و تیره تر می شود و درمان اصلی این نوع خال عروقی، لیزر است .
3 – 02 54 61 22 [021]
خال های عروقی یا دانه گیلاسی از انواع خال های رگی است که کمتر بر روی پوست صورت دیده می شود . همانژیوم نیز معمولا چند هفته بعد از تولد کودک اشکار می شود ، این خال قرمز رنگ است و تا سن یک سال و نیم بر روی پوست کودک رشد می کند و و سپس خود به خود فروکش می کند . خال همانژیوم در بچه های نارس و بچه هایی که از مادران مسن به دنیا آمده اند ، شایع تر است ، گاهی سرعت رشد این خال به قدری زیاد است که تبدیل به زخم می شود . این خال ها بیشتر در ناحیه سر و گردن کودک هستند و در 95 درصد موارد در سن 10 سالگی برطرف می شوند . هر نوع درمان تهاجمی می تواند وضعیت این خال ها را وخیم تر کند . دکتر فرجی متخصص اطفال در شمال تهران به والدین عزیز توصیه می کنند که درمان همانژیوم کودکان ،تنها زمانی ضرورت دارد که همانژیوم ، مانع کارکرد طبیعی اجزای بدن شود . به طور مثال در صورتی که همانژیوم جلوی دید کودک را بگیرید ، کودک را دچار تنبلی چشم می کند ، پس درمان آن ضروری است .
برخی مطالب مفید در سایت دکتر فرجی متخصص اطفال خوب در شمال تهران
با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال