تغذیه در کودکان سرطانی

تغذیه در کودکان سرطانی

تغذیه در کودکان سرطانی

سرطان چیست ؟ آیا سرطان در کودکان درمان دارد ؟  نقش تغذیه در  کودکان  سرطانی تا چه میزان است ؟ سرطان بیماری  است که  به علت  رشد غیر طبیعی  سلول های بدن رخ می دهد  و دلایل  زیادی برای  این رشد غیر طبیعی  وجود دارد . این سلول های غیر طبیعی  ممکن است  به نقاط  مختلف بدن  رفته و علائم  متفاوتی را ایجاد کنند . اما آیا تغذیه در این کودکان تاثیر هم دارد ؟ با ما همراه باشید .

تغذیه در کودکان مبتلا به  سرطان چگونه است ؟

بسیاری از کودکان  مبتلا به سرطان  ممکن است مشکل تغذیه نداشته  باشند اما  مواردی  نیز بسته  به نوع  سرطان  و محل  آن و یا  نوع درمان، ممکن است کودک مبتلا به کاهش وزن شده  و کاهش  رشد پیدا کند .  از طرف دیگر  بعضی کودکان  مبتلا به سرطان  به علت کم تحرکی  و یا مصرف  دارو های ضد سرطان  ممکن است چاق  شوند . باید در  نظر داشت  این کودکان  نیاز به کالری  برای فعالیت  هایی مانند  تنفس، گردش  خون و فعالیت  فیزیکی دارد  و از طرفی  نیازمند  کالری اضافی  برای مبارزه  با عفونت  و بازسازی  بافت های  آسیب دیده  دارند .

تغذیه در کودکان سرطانی
تغذیه در کودکان سرطانی

در این شرایط  ارائه  غذای مورد علاقه  به طور منظم  و یا غذایی که به آسانی  تحمل شود  می تواند  مفید  باشد .  بهتر است  به بیماران  زمان  غذا خوردن  را یاد آوری  کنید  اما  آن ها را تحت  فشار قرار ندهید . سعی کنید  غذاهایی  که  آن ها  از شما  می خواهند  برایشان فراهم کنید . تعداد دفعات غذا  خوردن، شش بار  در روز  به همراه  سه بار  میان وعده مناسب  است .

اضافه  کردن کره  به غذا موجب  افزایش کالری  آن می شود  و ممکن است  با اضافه کردن  سس به غذاها  اشتهای  کودک بیشتر شود . همچنین  مصرف چربی  بیشتر مانند  مصرف مرغ سرخ شده به جای  مرغ آب پز توصیه می شود .

دکتر علی فرجی متخصص  کودکان در شمال تهران  توصیه می کنند ، کودکان مبتلا به سرطان  نیاز به کالری  بیشتری دارند  به طوریکه نیاز به کالری  آن ها 20 تا 90 درصد  بیشتر است . این کودکان  لازم است  مصرف پروتئین  بیشتری داشته  تا بتوانند  با بیماری  و عوارض آن مبارزه کنند .

گوشت بدون چربی ، ماهی ، تخم مرغ،  محصولات لبنی ، گوشت  ماکیان ، سویا  و مغزیجات  سرشار  از پروتئین هستند.

دکتر فرجی متخصص اطفال در شمال تهران هستند . شما می توانید برای تماس با دکتر فرجی بهترین متخصص اطفال با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید :
3 – 02 54 61 22 [021]

از دیگر  منایع غذایی  که می توانند  منشع کالری  برای این کودکان  باشد  کربوهیدرات  ها هستند . منابع  غذایی غنی  کربوهیدرات  شامل میوه  ها ، سیب زمینی ، برنج، نان، ماکارونی ، لوبیا خشک ، ذرت  و نخود  فرنگی می باشند . این  مواد غذایی  علاوه بر  کربوهیدرات  ها ویتامین  نیز دارند .

چربی ها  و روغن ها  نیز سرشار  از انرژی  برای بدن  هستند . آن ها می توانند  دو برابر  کربوهیدرات ها،  کالری ایجاد کنند . روغن های گیاهی که در دمای  اتاق  مایع هستند  مانند  زیتون، آفتابگردان ، ذرت ، دانه کتان ، روغن  بادام زمینی  و کانولا  و همچنین  چربی  های اصل  موجود  در غذاهای  دریایی مفید می باشند .

مصرف دارو در کودکان مبتلا به سرطان

اکثر کودکان مبتلا به سرطان دارو های  حاوی کورتون  استفاده می کنند  که موجب  افزایش وزن  آن ها  و احساس گرسنگی دائم می شوند .  توصیه می شود  در این موارد  غذای کم نمک  استفاده شده  و برای حفظ  طعم  و مزه غذای  از ادویه  جات استفاده  شود .

خلاصه مطلب

در نتیجه می توان گفت تغذیه کودک نقش اساسی در سلامت کودک دارد .  کودکانی که به بد غذایی و یا بی اشتهایی به هر دلیل مبتلا هستند،  بیشتر در معرض بروز بیماری ها قرار می گیرند،لازم است تا والدین با  کمک یک متخصص اطفال حرفه ای بهترین روش را برای  درمان بد غذایی کودکان در نظر بگیرند . دکتر علی فرجی متخصص اطفال در تهران هستند  شما می توانیدا برای ماشوره و تعیین وقت با شماره    تماس بگیرید .

با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *