انواع واکسن ها

انواع واکسن هایی که به کودکان باید تزریق شود

تاریخچه واکسن چیست؟ چه واکسن هایی در چه دوره زمانی برای کودک نیاز است؟ یکی از نگرانی های والدین برای کودک دلبندشان انجام جدول واکسیناسیون است که عدم توجه می تواند سبب بروز مشکلات و اختلالات فراوانی گردد.

توصیه می شود والدینی که کودک آن ها در رده سنی است که نیاز به واکسیناسیون دارد مقاله زیر را مطالعه کنند.
در ادامه در رابطه با اهمیت واکسن کودکان و اینکه کودک در هر دوره زندگی به چه واکسن هایی نیاز دارند،صحبت می کنیم.

یکی از مهم ترین کارهایی که به عنوان یک والد باید انجام شود، توجه به دوره های زمانی واکسیناسیون کودکان است، بیشتر جنجال ها و اختلاف نظر در مورد واکسیناسیون کودکان، از عدم داشتن تجربه در بیماری های مورد نظر از جمله فلج اطفال و همچنین عوارض بسیار نادر و اما واقعی واکسن ها است.

دلیل نیاز به واکسیناسیون کودکان چیست؟

واکسن ها به حفاظت از نوزادان، کودکان و نوجوانان از بیماری های جدی کمک شایانی می کند. واکسن های دوران کودکی به این معنی است که کودک شما می تواند ایمنی در برابر بیماری ها را ایجاد کند.

در حقیقت واکسن، میکروب ضعیف شده ای است که، در دوره های زمانی خاص به صورت خوراکی و یا تزریقی به بدن راه پیدا می کند.

برنامه واکسیناسیون کشوری به منظور پیشگیری از انواع بیماری های خطرناک و تامین سلامت کودکان مقرر شده است.

بسیاری از بیماری ها نظیر فلج اطفال، دیفتری و… قبل از کشف واکسن بسیار شایعتر از زمان حال بود، اما پس از کشف واکسن آمار این بیمارها به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

عوارض واکسیناسیون

عوارض واکسیناسیون، معمولا در مقایسه با خود بیماری ها بسیار ناچیز است. در موارد نادر، کودک دچار تب می شود یا ناحیه اطراف محل تزریق ملتهب می شود.

اما والدینی که با کودکانی که از بیماری دیفتری یا مننژیت جان خود را از دست داده است مواجه می شوند، می دانند که این بیماری ها چه عوارض خطرناکی دارد و تنها با استفاده از واکسیناسیون به موقع کودک می تواند از عوارض آن جلوگیری کرد.
واکسینه کردن کودکان، سیستم ایمنی در حال توسعه آن ها را تضعیف نمی کند، بلکه آن را تقویت می کند، همچنین تزریق چند واکسن به طورهمزمان، سیستم ایمنی بدن را مختل نمی کند.

در رابطه با واکسن سرخجه باید گفت این تصور که برخی بر این باورند که ممکن است واکسن سرخجه علل ایجاد اوتیسم در کودکان شود کاملا اشتباه است.  باید گفت واکسیناسیون کودک نه تنها کودک را از ابتلا به انواع بیماری ها محافظت می کند بلکه سبب ایجاد پدیده ای به نام ایمنی جمعی می شود.

هر چه تعداد کودکان واکسینه شده بیشتر باشد سبب می شود که مابقی جمعیت نیز از آن بیماری محفوظ بمانند، خصوصا کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند .

نگرانی والدین در رابطه با واکسیناسیون کودک

والدین معمولا نگرانی شدیدی در مورد واکسیناسیون دارند، بهترین متخصص اطفال در شمال تهران این نکته را یاد آور می کند که بهتر است در رابطه با تمام نگرانی های خود با پزشک صحبت کنند.

ممکن است که در شرایط بسیار خاص و نادر، کودک در برابر در آمیختگی واکسن ها آسیب پذیر باشد، اما مزایای پیشگیری از چنین بیماری های هولناک و مهلکی از طریق واکسیناسیون، در حال حاضر بر آن ریسک غالب است.

ضرورت نگهداری از سوابق واکسیناسیون کودکان

هر کودکی که وارد مدرسه می شود باید در مورد همه واکسن ها به روز شده باشد ،اما بیماری هایی که برای بچه های مهد کودکی یا کلاس اولی مورد غلظت قرار می گیرند ،واکسن های دیفتری ،کزار ،سیاه سرفه و فلج اطفال و بعد از آن ها هم واکسن سرخک ،اوریون و سرخچه و شاید واکسن آبله مرغان می باشد .
دکتر فرجی متخصص طفال در رابطه با کودکان 11 تا 12 ساله این طور می گویند که گاهی ممکن است که واکسن هایی همچون کزار ،دیفتری و سیاه سرفه از قلم بی افتد ،سن 11 تا 12 سالگی اغلب بهترین سن برای تکمیل واکسن مننژیت می باشد و البته نگهداری از لیست واکسن هایی که به کودکان تزریق شده از الزامات است ،حتی اگر کودک خود را از نظر واکسن ها به روز نگه داشته اید ،نگهداری سوتاق لازم است زیرا برای تحصیل ،استخدام و … در هر دوره زندگی نیاز می شود .

برخی مطالب  مفید در سایت دکتر فرجی متخصص اطفال خوب در شمال تهران

قرص آهن برای کودکان

 چکاپ دوره ای

شکاف کام چیست

تقویت سیستم ایمنی کودک

با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال

مطالب مرتبط
2 Responses
  1. آقای دکتر برای پسرم واکسن سه ماهگی زدم ، یک هفته اس اصلا پاشو تکون نمیده موقع بغل کردن هم گریه می کنه . تو این زمان این قدر درد طبیعی است ؟

  2. سلام دکتر من یه سوال داشتم یه مسافرت خیلی واجب برام پیش اومده بود واکشن 6 ماهگی پرسم رو هنوز نزدم مشکلی پیش میاد تاخیر داشته باشیم تو واکسن ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *