اختلالات-شنوایی-اطفال

اختلالات شنوایی اطفال

اختلالات شنوایی اطفال

اختلال شنوایی قابل توجه در هنگام تولد ،در 0/8 تا 2/3 نفر از هر 1000 نوزاد در اروپا وجود دارد . در طول اولین سال زندگی ،ناشنوایی دائمی در یک نفر  از هر 1000 تا 2000 کودک روی می دهد . وجود ناشنوایی بر نحوه تکلم در آینده عمیقا اثر می گذارد  و پیامدهای اختصاصی برای توانبخشی و رشد شخصیت در این اطفال دارد . در صورت وجود خفیف ترین نشانه اختلال شنوایی در یک شیر خوار یا کودک کم سن و سال ،یک ارزیابی شنوایی سنجی باید انجام گیرد .

اطلاع رسانی در مورد  دوره زمانی رشد تکلم در اطفال ،به  والدین و سرویس های تخصصی برای شیر خواران  و اطفال لازم است .

دکتر فرجی متخصص اطفال از تخصص و تجربه کافی بر خوردار هستند . شما می توانید برای تماس با دکتر فرجی بهترین متخصص اطفال با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید :
3 – 02 54 61 22 [021]

اودیموتیزم

این یک اصطلاح غیر دقیق است ،زیرا تاخیر در رشد تکلم را به میزان کافی نشان نمی دهد . کودک علی رغم اینکه قادر به شنیدن است ،لال می باشد . واژه اودیموتیزم صرفا باید  در مورد اطفالی به کار  رود  که بعد  از سن 3 سالگی ،صرفا می تواند منظور خود را از طریق ایما و اشاره بیان کنند  و قادر به بیان هیچ واژه ای نیستند ،ولی شنوایی طبیعی داشته  و به لحاظ ذهنی مشکلی ندارد . ارتباطی بین اودیموتیزم و آسیب مغزی در اوایل دوران کودکی وجود دارد

طبقه بندی و اثرات اختلالات شنوایی اطفال بسته به میزان شدت آن ها

شنوایی طبیعی

آستانه شنوایی در شنوایی سنجی ،تون خالص برای هر فرکانس ،بیش از 20 دسی بل نیست .

ناشنوایی خفیف

در شنوایی شنجی ؛تون خالص ناشنوایی بیش از 20 دسی بل یا حداکثر 0 دسی بل برای تمام طیف فرکانس وجود دارد . در یک کودک دارای ضریب هوشی طبیعی ،ناشونایی در این حد  معمولا باعث تاخیر در رشد تکلم نمی شود .

ناشنوایی متوسط

در این مورد ،متوسط ناشنوایی در فرکانس های تکلم اصلی 250 تا 4000 هرتز،بین 40 و 60 دسی بل است .

این موجب دشواری قابل توجه در درک تکلم می شود ،به گونه ای که رشد تکلم به تاخیر می افتد . این اطفال باید در مدرسه ویژه ناشنوایان حضور یابند ،اما آن ها معمولا در سنین بالاتر می توانند به مدارس عادی بازگردند به شرطی که از سمعک استفاده کنند و ضریب هوشی طبیعی داشته باشند .

ناشنوایی شدید

متوسط ناشنوایی در فرکانش های تکلم اصلی بیشتر از 60 دسی بل است و تون های بالاتر از 1000 هرتز به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند . این اطفال باید در مدرسه ویژه ناشونایان حضور یابند . آنها باید چندین سال آموزش لب خوانی داشته باشند تا از دست رفتن عملکرد شنوایی ،توسط بینایی جبران گردد .

اختلالات-شنوایی-اطفال

ناشنوایی کامل دو طرفه

این نوع خوشبختانه بسیار نادر است . حتی بیماران مبتلا به ناشنوایی تقریبا کامل ،اغلب بقایایی از شنوایی دارند که با استفاده از روش الکتروآکوستیک قابل ردیابی است . کودک باید در مدرسه ویزه ناشنوایان تعلیم ببیند . در این مد ارس ،زبان نشانه ای  امروزه ،توسط استفاده  از تکلم واقعی جایگزین شده است ،تمرین در تکلم مفصل بندی شده ،با استفاده از حس ارتعاش و آموزش لب خوانی تامین می شود . در موارد گزینش شده ،هم اطفال و هم بزرگسالان ،نامزد کاشت حلزون هستند .

معلولیت متعدد

برخی از اطفال ،علاوه بر ناشنوایی ،به عقب ماندگی ذهنی ،اختلالت رفتاری ،آسیب وسیع مغزی یا تاخیر در رشد حرکتی دچار هستند که موجب ناتوانی در صحبت کردن می شود . برای این اطفال یک برنامه درمانی باید توسط یک تیم مشتمل بر یک متخصص اطفال ،متخصص گوش،پاتولوژیست گفتار اجرا گردد.

اختلات صوتی و کلامی بر اثر ناشنوایی

ناشنوایی عمدتا برقراری ارتباط را در اطفال تحت تاثیر قرار می دهد ،اما بزرگسالان را نیز ممکن است گرفتار کند . لازمه برقراری ارتباط شنوایی کلامی فیزیولوژیک ،یک دستگه صوتی و کلامی طبیعی و نیز فیدبک طبیعی از طریق گوش است .

تکلم تغییر یافته در افرادی که بدون شنوایی متولد یا در مراحل بعدی زندگی به طور کامل یا نسبی ناشنوا می شوند ،دیس لالیای گوشی نامیده می شود .

کودک کاملا ناشنوا

در کودکی که شنوایی وجود ندارد یا فقط بقایای ناچیزی از شنوایی وجود دارد ،هیچ فیدبک شنوایی وجود ندارد  و کودک به یک نوع تکلم تک تونی و تیپیک دچار می شود  که وجه تمایز کودک کاملا ناشنوا از یک کودک دارای شنوایی طبیعی یا ناشنوایی نسبی است ،بهترین نتایج توانبخشی از طریق زیر به دست می آید :

  • تشخیص و درمان زود هنگام
  • تجویز زود هنگام یک سمعک
  • کاشت حلزون در موارد گزینش شده
  • آموزش شنوایی دراز مدت و آموزش صوتی و کلامی زود هنگام در پیش دبستانی ها و دبستان های ویژه ناشنوایان به منظور ایجاد اجزا صوت از دست رفته و محتوای تکلم .

برخی مطالب  مفید در سایت دکتر فرجی متخصص اطفال خوب در شمال تهران

بیماری های قلبی کودکان

تقویت سیستم ایمنی کودک

تشنج در کودکان

عفونت گوش کودکان

واکسیناسیون کودکان

عفونت گوش کودکان

با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *