آنفولانزا از علائم تا درمان
بیماری آنفولانزا این روزها نگرانی زیادی بین مردم ایجاد کرده است که البته مسئله ای طبیعی قلمداد می شود. این موضوع باعث شده بر آن شویم تا اطلاعات مناسبی که کاربردی است در اختیار شما قرار دهیم .
انفولانزا چیست؟
در ابتدا به این موضوع پرداخته می شود که آنفولانزا چیست و از کجا آمده است. این کلمه از زبان ایتالیایی گسترش یافته و از زمان 15 میلادی شروع شده است که به معنی تاثیر ستارگان است. در زمان های دور تصور می شده این بیماری بر اثر تاثیر ستارگان ایجاد شده است. مدت ها بعد این تصور عامیانه از بین رفته و مشخص شده است که 4 یا 5 مدل ویروس های مختلف وجود دارد که این ویروس ها به مرور با تغییراتی که داشتند به صدها و هزاران نوع ویروس تبدیل شده اند.
انتقال ویروس آنفولانزا
سالانه بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان مبتلا به آنفولانزا می شوند و انتقال بیماری معمولا مهم ترین راه آن از طریق هوا می باشد. به خصوص در محیط های پرجمعیت مانند اتوبوس ، مترو ، فضاهای پر جمعیتی که تعداد افراد زیادی تجمع دارند. این ویروس از طریق هوا و تنفس ذرات معلقی که بر اثر عطسه و سرفه توسط بیمار ایجاد می شود، به افراد سالم منتقل می شود.
البته می توان گفت ویروس آنفولانزا جزو دسته ویروس های سخت محسوب می شود که ساعت ها در شرایط و محیط های سرد و مرطوب زنده می ماند این امر باعث می شود از طریق ترشحات نیز انتقال یابد. برای مثال اگر دست فرد آلوده بوده و این دست ها با در ، راه پله و یا مکان های دیگر در تماس بوده است ، ویروس به مکان جیدی منتقل شده و ساعت ها می تواند در آنجا زنده بماند و اگر فرد سالم به این مکان ها دست بزند و قبل از اینکه دست های خود را بشوید با صورت و دهان خود تماس داشته باشد، ویروس منتقل شده و باعث بیماری می گردد.
در نتیجه ساده ترین راه انتقال از طریق ذرات معلق در هوا و عطسه و سرفه است . راه دیگر انتقال این ویروس دست دادن است که با تماس دست های الوده ویروس منتقل می شود.
علائم آنفولانزا چیست و چه موقع بروز می کند؟
عموما مرحله شروع علائم از زمانی که مبتلا به ویروس شده باشیم تا علائم بروز کند ، دو تا سه روز طول می کشد. به این صورت که هر زمان با بیمار مبتلا به آنفولانزا تماس داشته اید ، دو تا سه روز بعد علائم ابتلا، خود را نشان می دهند.
چگونه می توان جلوی انتقال آنفولانزا را گرفت؟
این نکته مهمی است که هر فرد با توجه به بهداشت فردی و اجتماعی باید در نظر داشته باشد تا اگر خود مبتلا به آنفولانزا شده است این ویروس را به فرد دیگری انتقال ندهد. هر شخص مبتلا از یک روز قبل از بروز علائم تا 5 روز بعد از ان می تواند ناقل ویروس باشد و در این مدت ویروس منتقل می شود. این امار در کودکان به 7 روز می رسد و فرد بیمار می تواند دیگران را آلوده نماید. با این اوصاف کودکان بیشتر از بزرگسالان ناقل هستند.
در این بازه زمان توجه داشته باشید که رعایت نکات بهداشتی می تواند سلامت اطرافیان شما را تضمین کند. با توجه به این موضوع که این بیماری مسری است.
علائم آنفولانزا کدام است؟
علائم آنفولانزا مانند علائم سرماخوردگی است اما با شدت بیشتری که می تواند شروع ناگهانی داشته باشد. به طوری که بیمار اظهار دارد به یکباره دچار تب شدید شده است .
برخی دیگر از علائم شایع آنفولانزا عبارتند از :
- سردرد
- سرفه
- گلو درد
- بدن درد شدید
- استخوان درد
- گرفتگی بینی
- ضعف و کاهش اشتها
- درد عضلانی
- خستگی مفرط
- سرگیجه
این علائم می تواند به گونه ای شدید باشد که فرد بیمار نتواند روی پاهای خود بایستد.
بیماری آنفولانزا خطرناک است؟
در مورد این بیماری باید پاسخ داد بله. این بیماری می تواند خیلی خطرناک باشد اما در افرادی که بیماری های زمینه ای دارند حال این بیماری برای چه افراد خطر بیشتری دارد و باید مراقبت زیادتری برای بهبودی داشته باشند؟ در ادامه به برخی از آن اشاره می شود.
- افرادی که آسم دارند
- افرادی که دیابت دارند
- افراد مبتلا به بیماری های قلبی
- افرادی که سرطان دارند
- افرادی که ضعف ایمنی دارند.
3 – 02 54 61 22 [021]
آیا آنفولانزا درمان دارد؟
در اشخاص که ذکر شد این بیماری خطرناک است باید روند درمانی با توصیه های پزشکی انجام شود. اما در افراد سالم عموما این بیماری تنها خود محدود شونده است و بعد از طی دوره بیماری، بیمار به سمت بهبود حرکت می کند و گاها خود به خودی و بدون نیاز به هیچ گونه آنتی بیوتیک درمان می شود.
اما اگر بیمار به نوع خاصی از آنفولانزا که نوع H1 N1 است ، مبتلا شود باید تحت نظر باشد و با تجویز دارو از طرف متخصص درمان شود.
با توجه به موارد ذکر شده افرادی که بر اثر بیماری بدحال می شوند و یا به دلایلی نمی توانند مایعات زیاد مصرف کنند ، دارای بیماری های زمینه ای هستند و یا افرادی که دچار تب های بالای مقاوم هستند ، حتما باید بستری شوند و تحت نظر متخصص قرار گیرد.
البته این موضوع نیز یادآور می شود که امروزه قبل از شروع فصل سرما واکسن انفولانزا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارد که می توانید با مراجعه به مراکز معتبر از این واکسن ها استفاده نمایید.
کلام آخر
همانطور که در مطالب ارائه شده مطالعه نموده اید بیماری آنفولانزا علائمی دارد که با مشاهده آن ها در گام اول باید بهداشت فردی را رعایت کنیم تا بیماری به فرد دیگری منتقل نشوند . درمان های آن ساده و قابل انجام است و اگر بیماری شدت گرفت حتما به متخصص مراجعه کنید تا از شما در برابر خطرات این بیماری محافظت کند. همانطور که ذکر شد این بیماری می تواند برای برخی افراد خطر زیادی داشته باشد.