آبریزش بینی کودکان
چگونه آبریزش بینی در کودکان را از بین ببریم ؟ بهترین شربت برای قطع آبریزش بینی چیست ؟ دلیل آبریزش بینی طولانی مدت در کودکان چیست ؟ آیا کودک شما هم دائما دچار آبریزش بینی می گردد و شما به دنبال یک راهکار مناسب برای درمان و قطع آبریزش بینی هستید ؟ اگر شما هم دلیل اصلی آبریزش بینی در کودکان را نمی دانید، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
از آنجا که در فصل های پاییز و زمستان سرماخوردگی و البته آبریزش بینی بیشتر دیده می شود پس بهتر است نکاتی را در نظر داشته باشید . سرماخوردگی هر چند که یک بیماری ساده است اما بسیار آزار دهنده می باشد، خصوصا زمانی که آبریزش بینی آغاز می شود .
دلیل اصلی آبریزش بینی در طول سرماخوردگی چیست ؟
جواب این سوال به نوع مبارزه بینی با انواع بیماری ها بر می گردد، بینی ارگان پیچیده ای است که هوا را به هنگام ورود به بدن گرم و متعادل می کند و به عنوان یک دروازه بان در مقابل هوای آلوده و خروجی عمل می کند . در حقیقت بینی میدان جنگ سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس های مهاجم می باشد . این امر حتی در زمانی که بیماری وجود ندارد ، نیز صادق است، یعنی مخاط بینی در حالت آماده باش برای جلوگیری از ورود ویروس های موجود در هوا، به بدن می باشد .
3 – 02 54 61 22 [021]
ساختار بینی
بینی تمام کودکان و افراد دارای لایه هایی از موهای نازک است که سر تاسر درون این ارگان را در بر می گیرد . این لایه به نوعی به مخاط بینی کمک می کند تا از پیشروی باکتری و ویروس به بدن و ورود آن به گلو جلوگیری کند .
نقش بینی در جلوگیری از بروز بیماری
در زمانی که کودک بیمار می شود ، ویروس و پاتوژن های مربوط به آنفلوآنزا و سرما خوردگی از مخاط گذشته اند و بینی دیگر این توانایی را ندارد که از بدن محافظت کند . در این زمان سیستم ایمنی بدن باید وارد عمل شود . پروتئین های کوچکی با نام سیتوکین سلول های گروه T و B را در بینی پخش می کند تا از گسترش پاتوژن جلوگیری کند . همین پروتئین ها به سلول ها دستور می دهند تا برای پاکسازی سلول های بینی از باکتری و پاتوژن های مضر، مایع مخاطی بیشتری تولید کند . همانطور که مایع مخاطی شروع به فعالیت می کند، پوشش مخاطی و حفره های بین متورم می شود و شروع به تولید مایعی می کند ، این مایع معمولا از بینی خارج می شود که از آن با نام آبریزش بینی یاد می شود .
هنگامی که بدن کودک از پاتوژن ها پاک شد ، سیستم ایمنی سیگنال های هشدار در ارگان های مختلف از جمله مخاط بینی را کاهش می دهد که همین امر موجب کاهش آبریزش بینی و یا قطع کامل آن می شود .
یک باور غلط!
متاسفانه ، یکی از راهای شناخته شده بین مردم برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها شستن مداوم دست ها است، دکتر علی فرجی متخصص اطفال بیان می کنند که شستشوی مکرر دست با مواد شوینده و تمیز کردن بیش از حد بینی و تماس مداوم با این ارگان باعث از بین رفتن مخاط بینی و در نتیجه آسیب به بافت بینی و آسیب پذیر شدن بینی نسبت به ورود پاتوژن ها و باکتری های مختلف می شود .
نتیجه گیری
به طور کلی سیستم ایمنی واقع در بینی ، در شناخت سلول های سالم و صدمه دیده بدن بسیار ماهر است و به سرعت ورود باکتری و ویروس به بدن را تشخیص می دهد ، اما گاهی هجوم باکتری ها یا پاتوژن ها انقدر گسترده است که سیستم ایمنی بدن نمی تواند به سرعت پاسخ بدهد و باعث آسیب به بافت های مختلف بدن می شود .
با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال