مشکلات ارتوپدی در کودکان
مشکلات ارتوپدی در کودکان می تواند نگرانی های بسیاری را در والدین ایجاد کند . مشکلات ارتوپدی شامل بروز اختلالات در ناحیه استخوان ها ،عضلات ،رباط ها و مفاصل می باشند .سلامت این اندام ها و عضلات سبب می شود تا کودک شما برای حرکت و فعالیت مشکلی نداشته باشد . مشکلات ارتوپدی در کودکان با بزرگسالان بسیار متفاوت است .
مشکلات ارتوپدی در کودکان انواع مختلفی دارد . در ادامه به بررسی مشکل نرمی استخوان یا راشیتیسم در کودکان می پردازیم .
راشیتیسم یا نرمی استخوان (ریکتز)
ریکتز یک اختلال استخوانی ناشی از کمبود ویتامین D، کلسیم یا فسفات است. ریکتز منجر به نرم شدن و ضعیف شدن استخوان ها می شود و بیشتر در کودکان 6 تا 24 ماهگی مشاهده می شود.
چندین نوع مختلف نرمی استخوان یا راشیتیسم در کودکان وجود دارد.
اختلالات استخوانی مختلف بیشتر مربوط به نرمی استخوان است، شکل فعال ویتامین D در اثر نور خورشید توسط سلول های پوست تولید می شودلازم به ذکر است که ویتامین D در برخی از غذاها به مقدار کمی یافت می شود.
نوزادانی که به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می شوند باید مکمل های ویتامین D دریافت کنند.
ویتامین D به عنوان “ویتامین آفتاب” شناخته شده است .همچنین می تواند از طریق منابع غذایی حاصل شود، اما منبع اصلی ویتامین D در رژیم غذایی ما، غذاهایی است که دارای این نوع ویتامین هستند .
چه کودکانی بیشتر در معرض ابتلا به راشیتیسم هستند ؟
تغذیه از شیر مادر در مدت زمان طولانی ،کودکانی که مدت زمان طولانی از شیر مادر تغذیه می کنند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به راشیتیسم قرار بگیرند ،زیرا ویتامین D در شیر مادر کم است .
کودکانی که به دلیل شرایط خود ، در معرض تابش نور آفتاب قرار نمی گیرند
کودکانی که به دلیل حساسیت به لاکتوز ،قادر به مصرف کافی کلسیم نیستند
راشیتیسم همراه با چه علائمی در کودک نمایان می شود
تاخیر در رشد
پاهای پرانتزی
ضعیف بودن عضلات
کلفت بودن مچ دست
احساس خواب آلودگی در کودک
اما در صورتی که راشیتیسم به صورت حاد و شدید در کودک بروز کند علائمی همچون ،تشنج و تغییر در ظاهر قفسیه سینه از علائم راشیتسم در کودکان است
تشخیص و درمان سریع می تواند بسیار کمک کننده باشد ،دکتر فرجی متخصص اطفال با بررسی ها و آزمایشات لازم تشخیص دقیق را می دهند ،و بهترین راهکارهای درمانی را به بیمار خود توصیه می کند .
برخی مطالب مفید در سایت
با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال