درمان زردی نوزادان

درمان زردی در نوزادان

پرقان با زردی در نوزادان چیست؟

آیا می دانید تا چه حد می تواند خطرناک باشد ؟

آیا از علائم زردی نوزادان آگاهی دارید ؟

یکی از مشکلات رایج در بین نوزادان تازه متولد شده زردی در آن ها است که باید خیلی مورد توجه قرار گیرد زیرا می تواند عوارضی ایجاد کند که ماندگار باشد و تمام عمر کودک را مبتلا نماید . در ادامه به توضیح بیشتر این بیماری می پردازیم تا در بهتر شدن کیفیت زندگی به شما یاری رسانیم .

زردی چیست؟

یرقان یا زردی ، زرد شدن پوست ملتحمه چشم می باشد این مشکل در بین نوزادان شایع بوده و عموما والدین با آن آشنایی دارند . زردی معمولا بی خطر بوده و با تحت نظر گرفتن و کنترل بیماری بعد از گذشت چند روز درمان می شود .

درمان زردی نوزادانانواع زردی نوزادان

زردی ها به دو نوع تقسیم می شود . در ابتدا زردی خوب یا فیزیولوژیک و دسته دوم زردی های بد که پاتوبیولوژی هستند . در نوع اول که توسط متخصص اطفال تشخیص داده شود ، مشکلی نداشته و بیماری سیر طبیعی خود را طی کرده و برطرف می شود . حتی در این حالت مادر می تواند به شیردهی خود ادامه دهد و اجازه داده شود این زردی مراحل خود را بگذراند . این نوع زردی بعد از چند روز تمام می شود و بدون هیچ دارویی بهبود می یابد .

زردی نوع دوم یا پاتویولوژیک که اگر توسط متخصص اطفال تشخیص داده شود حتما باید پزشک مداخله نماید و والدین مراقبت های لازم را مطابق دستورات پزشک انجام دهند . حتی ممکن است نیاز به بستری شدن باشد و نباید با زردی نوع اول اشتباه گرفته شود . این نوع زردی از همان روزهای اول باید تحت درمان قرار گیرد و نباید با تجویز های خانگی و خود درمانی هایی که اغلب در خانواده های ایرانی دیده می شود اقدامام به درمان کرد حتی در این حالت نیز قطع کردن شیر مادر نادرست است و باید با مشورت و صلاح دید پزشک انجام شود .

عوارض زردی نوزادان

زردی به خودی خود مشکل خاصی ایجاد نمی کند . ولی می تواند عوارض خیلی شدید و ماندگار داشته باشد ، مانند عقب ماندگی ها که تا پایان عمر فرد را درگیر خواهد کرد و تنها با انجام ندادن به موقع درمان اتفاق می افتد .

دکتر علی فرجی متخصص اطفال در شمال تهران هستند . شما می توانید برای تماس با دکتر فرجی بهترین متخصص اطفال با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید :
3 – 02 54 61 22 [021]

درمان زردی

یکی از درمان های زردی فوتوستراپی که به نوزاد نور تابیده می شود . تا بیلی روبین کنژوگه شود و میزان ترشح آن افزایش یابد . اگر در 24 ساعت اولیه نوزاد دچار زردی شود باید به سرعت برای تشخیص عفونت های ممکن و ناسازگاری هایی که برای گروه خونی ایجاد می شود تحت درمان قرار گیرد . در موادی که زردی حاد شده باشد ممکن است تزریق خون نیز انجام شود.

کلام آخر

تمام موارد ذکر شده این نکته ار یادآور می شود که تمام بیماری های سطحی و عمومی در صورت نادیده گرفته شدن می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد . در صورت مشاهده علائمف باید زردی را جدی گرفت و اقدامات لازم را انجام داد .

دکتر علی فرجی

دکتر علی فرجی متخصص کودکان و نوزادان می باشند و دارای مدرک تحصیلی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.

پاسخ

14 − شش =

مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
Call Now Button